لارنگوسکوپ

تومان - تومان

لارنگوسکوپ

لارنگوسکوپ یکی از تجهیزات مهم پزشکی است که برای لوله‌گذاری داخل تراشه در افراد بیهوش و یا بیماران نارسایی تنفسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در هنگام انجام عملیات احیای قلب و تنفس در اتاق عمل نیز از این وسیله پزشکی استفاده می‌شود. تمام بیمارستان‌ها، مراکز درمانی و تیم‌های امداد و نجات باید از این تجهیزات برخوردار باشند تا در هنگام نیاز از آن استفاده نمایند. پزشکان و تکنسین‌ها از این وسیله جهت احیای قلبی ریوی استفاده می‌کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا با دستگاه لارنگوسکوپ بیشتر آشنا شوید.

 

انواع لارنگوسکوپ

  • لارنگوسکوپ آینه‌ای: این نوع لارنگوسکوپ یک آینه کوچک همراه خود دارد که در سمت عقب دهان بیمار و در زاویه نور مستقیم نگه‌داشته می‌شود. نور تابیده شده به آینه منعکس شده و به حنجره بیمار بازتاب می‌شود. به این ترتیب باعث روشن شدن حنجره فرد و اطراف آن می‌شود و پزشک می‌تواند به خوبی آن ناحیه را معاینه کند. جهت استفاده از این لارنگوسکوپ از بی حسی موضعی باید استفاده کرد.
  • لارنگوسکوپ سخت: این مدل از لارنگوسکوپ ها دارای یک منبع نور هستند که در درون یک لوله سخت قرار دارد. تیغه موجود در این لارنگوسکوپ وارد حنجره بیمار می‌شود و به وسیله یک ابزار که همراه لارنگوسکوپ است، یک تصویر بزرگ و واضح از حنجره بیمار را نمایش نشان می‌دهد. در این نوع لارنگوسکوپ منبع نور و ابزار بزرگنمایی هر دو در درون لوله سخت وجود دارند. منبع نوری این وسیله نیز بر روی تیغه آن قرار گرفته است.
  • لارنگوسکوپ منطعف یا خمیده: در این نوع دستگاه، ابزار بزرگنمایی و منبع نوری درون یک لوله نرم و منعطف قرار گرفته‌ است. از لارنگوسکوپ منعطف برای مشاهده کام نرم، فازوفاکس، حلق و پشت زبان به کار برده می‌شود. جهت معاینه بیمار توسط این نوع لارنگوسکوپ استفاده از بی‌حسی موضعی لازم است.

معرفی انواع تیغه‌های لارنگوسکوپ

به طور کلی هرچقدر تیغه لارنگوسکوپ تیزتر باشد، به همان میزان عملکرد بهتری نیز خواهد داشت، چرا که اگر تیغه کُند عمل کند آسیب بیشتری به حنجره بیمار وارد می‌کند. انواع تیغه‌های موجود برای دستگاه لارنگوسکوپ عبارت‌اند از:

  • تیغه خمیده
  • تیغه مستقیم
  • تیغه نوک خمیده

در تیغه مستقیم لارنگوسکوپ همان‌طور که از نام این تیغه پیدا است، بصورت مستقیم وارد حنجره فرد می‌شود. تیغه مستقیم جهت نفوذ به حنجره و تارهای صوتی فرد مستقیم به سمت جلو حرکت می‌کند تا جایی که کاملا دهانه گلو باز شود. هرچه دهانه گلو بازتر باشد تصویربرداری دقیق‌تری صورت می‌گیرد.

نکات استفاده از لارنگوسکوپ

جهت استفاده از دستگاه لارنگوسکوپ فرد باید آموزش اصولی و صحیح دیده باشد. اگر شخصی بدون داشتن علم و دانش کافی در زمینه کار با لارنگوسکوپ اقدام به استفاده از آن نماید، ممکن است عواقب جبران ناپذیری را برای بیمار به وجود بیاورد. ابتدا لارنگوسکوپ در دست چپ فرد مورد آموزش قرار می‌گیرد. محل قرارگیری دست بر روی محل اتصال دسته و تیغه دستگاه قرار دارد. برای وارد کردن تیغه دستگاه، آن را طوری وارد دهان بیمار کنید تا به طرف راست دهان بیمار متمایل شود. در هنگام ورود تیغه به دهان، زبان بیمار باید به طرف چپ دهان متمایل شود، چرا که زبان بیمار حتما باید از تیغه دستگاه دور باشد. سپس تیغه دستگاه با کمک متخصص به سمت حنجره برده می‌شود، در این حین با فشاری ‌که از سوی متخصص وارد می‌شود، بافت نرم به کنار رفته و حنجره بیمار مشخص می‌‌شود.

عوامل‌ مؤثر بر قیمت لارنگوسکوپ

قیمت لارنگوسکوپ نیز به عواملی مانند نوع، برند سازنده، امکانات موجود و ... بستگی دارد. اگر قصد خرید لارنگوسکوپ را دارید، جهت مطلع شدن از قیمت‌ها و ثبت سفارش می‌توانید به وب‌سایت فروش تجهیزات پزشکی "طب پایتخت" مراجعه کنید.

خرید لارنگوسکوپ

فروشگاه تجهیزات پزشکی طب پایتخت همواره در تلاش است تا با ارائه تجهیزات مناسب و باکیفیت، به درخواست‌های مشتریان خود پاسخ دهد. پس اگر قصد خرید لارنگوسکوپ را دارید می‌توانید همین حالا از فروشگاه وب‌سایت طب پایتخت نسبت به خرید این دستگاه با مناسب‌ترین قیمت اقدام کنید. به طور کلی در دنیای امروزی خرید اینترنتی و آنلاین به دلایل مختلفی نظیر: سرعت بالای خرید، حذف هزینه‌های رفت و آمد حضوری به فروشگاه، هدر نرفتن وقت و ... بسیار رایج شده است. به همین دلیل وب‌سایت طب پایتخت شرایطی را فراهم کرده است تا افرادی که قصد خرید تجهیزات پزشکی را دارند، به راحتی و با خیالی آسوده سفارش خود را بصورت اینترنتی ثبت کنند.

آشنایی با عوارض لارنگوسکوپی

عوارض انجام فرایند لارنگوسکوپی به نوع دستگاه و تیغه آن بستگی دارد. در لارنگوسکوپی به روش غیرمستقیم به این علت که با کمک یک آینه یا استروبوسکوپی انجام می‌شود، احتمال التهاب لثه وجود دارد. به همین علت از لارنگوسکوپی به روش غیرمستقیم برای کودکان کمتر از ۶ سال یا افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند، به کار برده نمی‌شود.

نوعی از لارنگوسکوپی به نام فیبروپتیک وجود دارد که برای کودکان مناسب است. در این روش ممکن است کمی احساس فشار و عطسه کردن به کودک القا شود. بنابراین احتمال اینکه بیمار دچار مقداری تحریک در قسمت بافت نرم گلو شود وجود دارد، اما در کل این آزمایش بی‌خطر است. اگر در مراحل انجام تست بیمار نیاز به بیهوشی عمومی داشته باشد، پس از بیهوشی باید کمی فرصت برای بهبودی به خود بدهد. احساس خستگی ناشی از انجام عملیات لارنگوسکوپی ممکن است تا دو ساعت به طول بی‌انجامد. طی این مدت بیمار باید تا بهبودی کامل استراحت کند. به طور کلی انجام عملیات لارنگوسکوپی به ندرت موجب بروز التهاب و انسداد راه تنفس می‌شود. اما در صورت ایجاد انسداد راه تنفس، بیمار به یک لوله جهت تنفس در گلو خود نیاز دارد.

نتیجه‌گیری

در این مطلب با انواع دستگاه‌های لارنگوسکوپی و کاربرد آن‌ها آشنا شدید. همان‌طور که گفته شد این دستگاه یکی از تجهیزات مهم پزشکی است که جهت معاینه حنجره و تارهای صوتی بیماره از آن استفاده می‌شود. استفاده از این دستگاه به تخصص و دانش کافی نیاز دارد، در غیر این صورت اگر فرد استفاده کننده ناشی باشد ممکن است به بیمار آسیب جدی وارد کرد. به طور کلی انجام این فرایند بی‌خطر است اما در موارد نادر ممکن است باعث آسیب رسیدن به حنجره یا بافت نرم گلو شود. جهت خرید این محصول می‌توانید به صورت اینترنتی از وب‌سایت طب پایتخت سفارش خود را ثبت کنید.