دستکش جراحی

تومان - تومان

دستکش جراحی

جهت محفاظت هرچه بیشتر پزشکان و جراحان در حین کار با تجهیزات پزشکی و معاینه بیماران، انواع زیادی از دستکش‌های پزشکی با عملکردهای متفاوت در بازار وجود دارد. این دستکش‌ها که به عنوان دستکش جراحی شناخته می‌شوند، علاوه بر راحتی کامل باید از پرستاران و پزشکان و حتی بیمار محافظت کنند.

بنابراین حتما باید استریل باشند و علاوه بر آن باید حساسیت لمسی لازم را جهت انجام معاینات دقیق داشته باشند. معمولا برای جراحی کردن از دستکش‌های استریل یک بار مصرف لاتکس‌دار استفاده می‌کنند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با دستکش جراحی و انواع آن آشنا شوید‌.

 

دستکش جراحی چیست؟

این نوع از دستکش‌ها از مواد پلاستیکی طبیعی یا لاتکس، پلی وینیل کلراید، لاستیک نیتریل و نئوپرن ساخته می‌شود؛ اما رایج‌ترین نوع دستکش‌ لاتکس است. دستکش جراحی لاتکس حالت کشسانی که دارد و پوشیدن آن نیز راحت‌تر است.

دستکش‌ها توسط اشعه گاما به طور کامل استریلیزه شده و بصورت جداگانه و جفت در بسته‌های کاملا استریل بسته‌بندی می‌شوند. دستکش جراحی تا زمانی که از بسته‌بندی خود بیرون آورده نشود و باز نشود، کاملا استریل می‌ماند. اما اگر بسته‌بندی آن قبل از مصرف پاره شود یا آسیب ببیند خاصیت استریل بودن آن از بین می‌رود. اما همچنان می‌توانید از آن به عنوان دستکش یک بار مصرف معمولی استفاده کنید.

دستکش‌های استریل جراحی به صورتی طراحی می‌شوند که بسیار راحت و انعطاف‌پذیر باشند و احساس وجود یک لایه‌ اضافی بر روی دست ایجاد نکنند. دستکش‌ جراحی، یک بار مصرف است و به هیچ عنوان نباید از آن دوباره استفاده شود، بنابراین پس از استفاده باید دستکش‌های جراحی را دور بیندازید. انواع دستکش استریل جراحی در سایزهای 6.0، 6.5، 7.0، 7.5، 8.5 به صورت 50  جفت در یک جعبه قرار می‌گیرند و به بازار عرضه می‌شوند.

انواع دستکش استریل جراحی

به طور کلی دستکش‌های جراحی در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام از آن‌ها برای نوع خاصی از کارها مناسب هستند. این دستکش‌ها به طور معمول هم از مواد مصنوعی و هم از مواد طبیعی تهیه و تولید می‌شوند و هر کدام از آن‌ها از استانداردهای ویژه‌ای برخوردار هستند. انواع دستکش یک بار مصرف موجود در بازار، عبارت‌اند از:

  • نایلونی
  • لاتکس
  • وینیل
  • نیتریل
  • جراحی

همچنین دستکش جراحی از لحاظ کاربرد نیز به صورت زیر تقسیم‌بندی می‌شود:

  • دستکش جراحی معمولی
  • دستکش جراحی ارتوپدی
  • دستکش جراحی میکروسرجی
  • دستکش جراحی ضدویروس

نکته مهم در انتخاب و خرید دستکش جراحی این است که بدانید کدام یک از آن‌ها برای شما کاربردی‌تر است. معمولا دستکش‌های لاتکس، نایلونی و وینیل در صنایع غذایی و بهداشتی کاربرد دارند، اما دستکش‌های نیتریل و جراحی اغلب در موارد پزشکی و امثال آن به کار می‌روند؛ چرا که دقت و حساسیت این دستکش‌ها بیشتر از سایر دستکش‌ها است.

کاربرد دستکش‌های جراحی

همان‌طور که گفته شد از این نوع دستکش‌ها در هنگام عمل جراحی استفاده می‌شود و به منظور پیشگیری از انتقال بیماری و عفونت‌های خطرناک از محیط اطراف به درون بدن بیمار کاربرد دارد. البته به غیر از زمینه‌های پزشکی و جراحی، افراد دیگری نظیر تکنسین‌های آزمایشگاه‌ها، دندانپزشکان، داروسازها، پرستارها و تمام افراد کادر درمان نیز از دستکش جراحی استریل استفاده می‌کنند.

این نوع از دستکش‌ها‌ بخاطر این که به خوبی بر روی دست قرار می‌گیرند و در حین انجام فعالیت‌ها مزاحمتی برای فرد ایجاد نمی‌کنند، به همین دلیل از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. البته لازم به ذکر است که معلمانی که به گچ حساسیت دارند، ناخن‌کارها، آرایشگران و امثال آن‌ها نیز از دستکش لاتکس جراحی استفاده می‌کنند‌.

نکات استفاده از دستکش استریل جراحی

شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون از موثرترین عواملی است که برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری انجام می‌شود. بنابراین حتما باید پیش از پوشیدن ماسک و دستکش جراحی، دست‌هایتان را خوب با آب و صابون بشویید. توجه داشته باشید که هیچ‌گونه آلودگی نباید روی پوست دستتان باقی بماند.

اگر تجهیزات و وسایل بهداشتی به صورت درست استفاده نشود و اقدامات پیشگیرانه درمورد آن‌ها رعایت نشود، می‌توانند مشکلاتی را برای بیمار و پزشک به وجود بیاورند. این مورد درباره دستکش جراحی نیز صدق می‌کند؛ بنابراین پیش از استفاده از دستکش جراحی حتما باید نحوه استفاده درست از آن را یاد بگیرید:

  1. ابتدا دستکش دست راست را با انگشت شصت و اشاره دست چپ بردارید.
  2. با همان انگشتان دستکش را به طور نیمه بر روی دست بکشید.
  3. نوک انگشتان خود را در زیر لبه تا شده دستکش دوم فرو کنید.
  4. با کمک دست اول دستکش را بطور کامل روی دست دوم بکشید.
  5. اکنون باقی مانده دستکش اول را به طور کامل  بر روی دست بکشید.

عوامل مؤثر بر قیمت دستکش جراحی

انواع دستکش جراحی بر اساس جنس و کیفیتی که دارند از سوی شرکت‌های سازنده قیمت‌گذاری می‌شوند. برای خرید دستکش جراحی با قیمت مقرون به صرفه و مناسب بهتر است از طریق مراکز و سایت‌های معتبر اقدام کنید. این دستکش‌ها معمولا به صورت عمده و جهت استفاده در بیمارستان‌ها و مطب‌ها و سایر مراکز درمانی خریداری می‌شوند.

مراکز فروش و وب‌سایت‌ها به صورت آنلاین دستکش جراحی را به فروش می‌رسانند. یکی از وب‌سایت‌های معتبر در زمینه خرید تجهیزات پزشکی وب‌سایت طب پایتخت است. با مراجعه به این وب‌سایت می‌توانید انواع دستکش جراحی را با قیمت‌ مناسب و تعداد موردنیازتان خریداری کنید.

خرید دستکش جراحی

خرید دستکش استریل در مراکز درمانی موارد مصرف بسیار زیادی دارد. اما این محصول فقط در زمینه پزشکی کاربرد ندارد، بلکه در صنایع غذایی و صنایع تولیدات لوازم بهداشتی و ... نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین پیش از خرید دستکش جراحی باید هدفتان را از تهیه این محصول مشخص و سپس دستکش موردنظر را خریداری کنید.

همان‌طور که گفته شد قیمت دستکش استریل با توجه به جنس و نوعشان متغیر است. جهت خرید دستکش استریل با قیمت و کیفیت مناسب می‌توانید به وب‌سایت طب پایتخت مراجعه کنید.

نتیجه‌گیری

همان‌طور که در این مطلب خواندید، دستکش جراحی نوعی از دستکش‌های یک‌بار مصرف استریل است که برای معاینه بیماران و در حین عمل جراحی از آن استفاده می‌شود. از این دستکش‌ها جلوگیری از انتقال یافتن ویروس‌ها و عفونت‌های خطرناک و محافظت از بیماران و پزشکان و به طور کلی کادر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما این دستکش در فعالیت‌های دیگر نظیر سالن‌های آرایشگاه، کاشت ناخن، صنایع غذایی و ... نیز کاربرد دارد. جهت اطلاع از قیمت و ثبت سفارش این محصول به وب‌سایت طب پایتخت مراجعه کنید.