سرنگ

تومان - تومان

سرنگ 

واحد اندازه‌گیری حجم در سرنگ‌ها سی سی است. این سرنگ‌ها در حجم‌های 0.5، 1، 1.5، 2، 2.5، 5، 20، 30 و 50 وجود دارند. البته استفاده از حجم‌های بیشتر از 5 سی سی متداول نیست. هرکدام از حجم‌ها برای تزریقات خاصی مناسب است. مثلا سرنگ‌هایی که حجم آن‌ها 2 تا 3 میلی لیتری است برای تزریقات زیر پوستی و عضلانی کاربرد دارند و سرنگ‌های بزرگ‌تر باعث ایجاد ناراحتی در فرد می‌شوند. سرنگ انسولین نیز کوچکترین واحد سرنگ‌ها است که یک حجم آن یک سی سی است  و روی آن برحسب 1/0 سی سی نیز درج شده است.

ﺳﺮنگ های ﺑﺰرگ‌تری وجود دارد که ﺗﺎ ﺣﺠﻢ 100 سی سی هم ساخته می‌شوند و کاربردهای مختلفی دارند. برای مثال ﺳﺮﻧﮓ ﺳﺮ موشکی ﻳﺎ همان ﺳﺮﻧﮓ موشکی ﻛﻪ ﺑﺮاي ﺗﻐﺬﻳﻪ کردن بیمار از راه ﻟﻮﻟﻪ ﻣﻌﺪه و یا شستشوی ﻣﺜﺎﻧﻪ با استفاده ﺳﻮﻧﺪ فولی و همچنین خروج ﻣﺎﻳﻌﺎت از ﺑﺪن کاربرد دارد. چرا که ﻗﻄﺮ ﺳﺮﺳﺮﻧﮓ در این ابعاد زﻳﺎد است و اﻳﻦ کارها به راحتی اﻧﺠﺎم می‌شوند.

انواع سرنگ

سرنگ‌ها معمولا به دو نوع معمولی و خاص تقسیم‌بندی می‌شوند. از سرنگ‌های معمولی می‌توان چندین بار استفاده کرد. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی دیگر استفاده مداوم از یک سرنگ به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. چرا که بیماری‌های بسیار خطرناکی مانند هپاتیت و ایدز ممکن است به این روش انتشار یابد. امروزه در اغلب بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، سرنگ‌های پلاستیکی و یک بار مصرف مورد استفاده قرار می‌گیرند تا از این طریق خطرات انتشار و انتقال بیماری‌ها و عفونت‌ها کاهش یابد. همچنین نوع یک‌بار مصرف آن قیمت کمتری نسبت به نوع خاص ‌و شیشه‌ای دارد. سرنگ‌های شیشه‌ای حتما باید پیش از مصرف خوب استریل شوند و علاوه بر آن هزینه بالاتری نیز دارند. البته نوعی سرنگ‌های فلزی نیز در بازار وجود دارد که بهت شستشوی گوش از آن استفاده می‌شود.

نکات استفاده از سرنگ 

جهت اطمینان از اتصال کامل و صحیح سرسوزن به سرنگ، گاهی اوقات ناچارا باید Hub را در دست بگیریم، اما به یاد داشته باشید که قسمت نوک و تنه سوزن باید در هر صورت استریل بمانند. همچنین در هنگام استفاده از سرسوزن لازم است حساسیت و احتیاط بالایی داشته باشید تا پس از استفاده و انجام تزریقات بیمار، نوک سوزن مصرف شده که به خون بیمار آلوده است، با پوست و بدن خود و افراد دیگر برخورد نداشته باشد.

امروزه بسیاری از بیماری‌های خطرناک مانند ایدز و هپاتیت از طریق سرنگ آلوده به بدن فرد دیگری انتقال داده می‌شود. بنابراین حتما بعد از پایان تزریقات سرسوزن‌ها را به صورت امن از دسترس خارج کنید. برای این کار می‌توانید از جعبه ایمن یا سیفتی باکس و کاتر استفاده کنید.

عوامل مؤثر بر قیمت سرنگ های تزریق انسانی 

همان‌طور که گفته شد انواع مختلفی از سرنگ وجود دارد که هرکدام از آن‌ها برای موارد خاصی کاربرد دارند. همچنین این محصولات از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند که هرکدام از آن‌ها قیمت متفاوتی از یکدیگر دارند. عواملی مانند برند سازنده، اندازه سرنگ ، نوع، جنس و کیفیت و ... بر روی قیمت سرنگ تاثیرگذار است. برای خرید سرنگ با بهترین قیمت می‌توانید به وب‌سایت طب پایتخت مراجعه کنید.

انتخاب سرنگ مناسب

هر تزریقی باید با توجه به نوع دارو، محل تزریق و تشخیص پزشک توسط سرنگ خاصی انجام شود. به همین دلیل پرستار بايد باتوجه به حجم، غلظت و ویژگی‌های داروی تجویزی و همچنین آناتومی محل تزريق را خوب بشناسند و با توجه به آن سرنگ مناسب را انتخاب کند. در هنگام تزریق دارو تجویزی ابتدا در پیستون سرنگ قرار می گیرد و سپس از طریق سرسوزن به بدن بیمار وارد می‌شود.

نتیجه‌گیری

در این مطلب با انواع سرنگ و کاربرد آن‌ها آشنا شدید. همان‌طور که گفته شد هرکدام از انواع سرنگ با توجه به نوع دارو، محل تزریق کاربرد خاصی دارند. جهت خرید سرنگ و سرسوزن موردنظر خود می‌توانید به وب‌سایت طب پایتخت مراجعه و سفارش خود را ثبت کنید.