پمپ انفوزیون یا پمپ تزریق خارجی یک دستگاه پزشکی است که برای رساندن مایعات به بدن بیمار به روشی کنترل شده استفاده میشود. این مدل پمپها از اواخر سال 1960 مورد استفاده قرار گرفتهاند. در مقایسه با تجویز دستی مایعات، پمپهای انفوزیون مایعات را به روشی کنترل شده و با سرعت و مقداری به بدن بیمار تزریق میکنند و همچنین این توانایی را دارند تا مواد را در حجمهای بسیار کم به بدن بیمار برسانند. این دستگاهها، با ایجاد فشارهای بسیار بالا ولی کنترل شده، میتوانند مقادیر کنترل شدهای را به صورت زیر پوستی یا اپیدورال تزریق کنند. پمپهای انفوزیون معمولا به دو شیوه الکتریکی و یا مکانیکی عمل میکنند.
بسیاری از پمپهای انفوزیون (تزریق) جدیدتر به دستورالعملهای از پیش تعیینشده، سیستمهای کاهش خطای دوز (DERS) و کتابخانههای دارویی مجهز هستند که فهرستی جامع از داروها و مایعات را با جزئیات دوز، حجم و سرعت جریان ارائه میدهند. این پمپهای هوشمند یا smart pumps در صورت وجود خطر تداخل دارویی نامطلوب و یا در صورتی که پارامترهای پمپ خارج از محدودیتهای ایمنی مشخص شده باشند سریعاً به کاربر اطلاع میدهد.
پمپهای تزریق با توجه به نوع کاربرد و محیط انواع مختلفی دارند. عمدتاً تعداد کمی از پمپهای تزریق برای استفاده ثابت به بالین بیمار متصل میشوند. پمپهای دیگر که به پمپهای تزریق سرپایی معروف هستند، به گونه ای طراحی میشوند که بتوان آنها را از مکانی به مکان دیگر حرکت داد. در ادامه با انواع پمپهای انفوزیون، قیمت خرید پمپهای انفوزیون و شیوه کار آنها آشنا میشوید.
پمپ تغذیه رودهای: پمپی است که برای رساندن مواد مغذی مایع و داروها به دستگاه گوارش بیمار استفاده میشود.
پمپ PCA: پمپی است که در عین رساندن داروی بی حسی به بدن، این امکان را به بیمار میدهد تا در صورت نیاز خودشان بتوانند مقدار کنترل شدهای از دارو را به خودشان تزریق کنند.
پمپ انسولین: پمپی است که معمولاً برای رساندن انسولین به بیماران دیابتی استفاده میشود. این پمپها اغلب در خانه استفاده میشوند.
قیمت خرید پمپ انفوزیون بسته به نوع کیفیت و کارایی متغیر میباشد. امروزه در بازار انواع مختلف دستگاهی بیمارستانی و پزشکی به خصوص پمپ انفوزیون دیده میشود که برخی از آنها استاندارد لازم ندارند و یا با کیفیت مطلوبی تولید نشدهاند. خرید پمپ انفوزیون با کیفیت در بیمارستانها بسیار ضروری است. چرا که تهیه پمپ انفوزیون نامرغوب همانند بسیاری از تجهیزات بیمارستانی دیگر سلامت بیماران را به خطر میاندازد. شرکت ما با تضمین بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت پمپهای تزریق یا انفوزیون دقیق و معتبری را برای بیمارستانها ارائه میدهد. جهت آگاهی از قیمت و نحوهی خرید این محصول با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
نادیده گرفتن نکات امنیتی در هنگام استفاده از پمپ انفوزیون میتواند خطرات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. در ادامه به چند نکته مهم در استفاده از پمپ انفوزیون میپردازیم:
در هر لاینی که به خط انفوزیون متصل است باید یک شیر ضد رفلاکس وجود داشته باشد. این امر در صورت بروز انسداد دیستال از جریان برگشتی به سمت خط فشار ثانویه و اغلب پایینتر و از بولوس ناخواسته بعدی جلوگیری میکند.
حجم غیر استاندارد پرایم سیستم میتواند باعث تاخیر در شروع درمان شود. به همین دلیل غلظت دارو در محلول انفوزیون شده باید بهگونهای باشد که سرعت انفوزیون حاصله خیلی کم نباشد. ستهای انفوزیون با حجمهای پرایمینگ زیاد خطر اثرات بولوس سهوی و تأخیری را افزایش میدهند.
اتصالات نادرست در پمپ انفوزیون به ویژه هنگام تزریقات اپیدورال، داخل نخاعی و داخل نخاعی میتواند خطرات زیادی به دنبال داشته باشد.
انفوزیونها همیشه باید به وضوح برچسب گذاری شوند. لیبلگذاری نادرست در پمپ انفوزیونها میتواند باعث سردرگمی شود. برای مثال استفاده از سیستمهای کیسهای برای انفوزیون اپیدورال میتواند برای بیمار مرگ باشد.
در مقاله ارائه شده به ویژگی پمپ انفوزیون و کاربردهای آن پرداخته شد. پمپ تزریق یا انفوزیون یکی از تجهیزات پزشکی است که برای تزریق کنترل شده مایعات استفاده میشود. این دستگاه یکی از مهمترین تجهیزات پزشکی به شمار میآید و خرید پمپ انفوزیون برای بیمارستانها ضروری است. توجه داشته باشید هنگامی که برای یک وضعیت خاص بالینی به یک پمپ انفوزیون نیاز دارید باید تمام پرامترهای فنی مهم هنگام خرید در نظر بگیرید و مناسبترین دستگاه انفوزیون را برای درمان بیماری مورد نظر تهیه کنید. بیتوجهی به نکات امنیتی و تهیه کردن پمپ انفوزیون نامرغوب میتواند خسارات مالی و جانی جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.